Post Tagged with: "Squid recipes"

Sepie me bizele

Author:

Posted: 28 Shtator, 2010

Sepiet me bizele perbejne nje pjate te dyte shume te perhapur sidomos ne Itali, te cilat pregatiten me domate dhe vere te bardhe.  Ne receten origjinale perdoren domate te fresketa dhe te qeruara nga lekura, […]

Read More

 
Rizoto me fruta deti

Rizoto me fruta deti

Author:

Posted: 26 Shtator, 2010

Rizoto me fruta deti eshte nje pjate tipike italiane, e perhapur gjeresisht edhe ne restorantet e vendit tone.  Mund te shijohet si ne stinen e veres ashtu dhe ne ate te dimrit, sidomos ne raste […]

Read More

 

Tavë balte me sepie (ose kallamarë)

Author:

Posted: 24 Shtator, 2010

Tavat e baltes me sepie dhe kallamare jane shume te kerkuara sidomos ne vendin tone ne restorantet e peshkut. Eshte kthyer tashme ne nje tradite, sepse kane nje shije vertete te vecante dhe i pershtaten […]

Read More

 
Sepie të mbushura me djath të fortë dele (pecorino)

Sepie të mbushura me djath të fortë dele (pecorino)

Author:

Posted: 13 Shtator, 2010

Sot do te pregatisim sepiet e mbushura me djath te forte dele, apo sic quhet italisht pecorino. Kjo eshte nje menyre alternative per te shijuar kete peshk te shijshem, receta te tjera te te cilit […]

Read More